“Hoidamme Checkillä laadunhallintaan ja auditointeihin liittyvät asiat, esimerkiksi tarkastukset, asiakaspalautteen, turvallisuushavaintojen ja poikkeamien käsittelyn – sekä sisäisten että ulkoisten. “Safetywalkeja” eli turvallisuuskävelyjä on myös jonkin verran. Tulemme tarjoamaan niitä asiakkaillekin jatkossa, eli kun siellä toimitaan, niin voimme tarkastaa samalla kiinteistöt, että kaikki on kunnossa. Jatkossa meillä on tarkoitus tehdä järjestelmällä myös ajoonlähtötarkastukset.

Arvokkainta on se, että pystymme järjestelmään kertyvän tiedon perusteella kehittämään toimintaamme ja löytämään ongelmakohtia. Se on jatkuvaa parantamista, sitä me tällä haemme.

Kuulin Check-seurantatyökalusta Ceriffiltä, jonka kanssa teimme auditoinnit. Kokeilimme kauan aikaa sitten järjestelmän esiversiota, joka ei meille vielä silloin soveltunut. Silloin meillä ei ollut kyllä vielä laatujärjestelmiäkään. Tämä on ollut sellainen yhteinen kehityspolku. Ohjelma ei ollut alussa mitenkään valmis eikä tämän näköinen, se on tässä kehittynyt. Nykyinen versio on ollut meillä aktiivikäytössä nyt muutaman vuoden. Käytämme järjestelmää suoraan selaimella ja henkilökunta, joka liittyy järjestelmään, pystyy tekemään kirjauksia myös Android-laitteilla. Aiemmin teimme Excel-taulukoita ja se oli hankalaa.

“On yllättänyt positiivisesti, mihin järjestelmä on kehittynyt ja miten se on johtanut toimintaamme”

Ohjelman tämänhetkiseen vaiheeseen olemme tyytyväisiä ja ollaan opittu sitä käyttämään. Ihan uusia juttua täällä ovat esimerkiksi grafiikat, ne ovat oikein mukavan näköisiä. Jotkut asiat ovat vähän kestäneet, mutta se on ollut omastakin aktiivisuudesta kiinni. Aluksi meillä oli esimerkiksi hankaluuksia saada henkilökunnalta kirjauksia ja käsittelyt samoin, mutta Ceriffi auttoi ottamaan tässä ryhtiliikkeen. Siihen olemme paneutuneet muutaman kerran, koulutettu ja paasattu. Sitä olisimme voineet tehdä aktiivisemmin jo käyttöönottovaiheessa. Muuten saattaa tulla helposti sellainen mielikuva, ettei tästä ole mitään hyötyä, jos ei vaadi tekemään niitä kirjauksia. Jos ei ole kirjauksia, niin ei ole järjestelmälläkään käyttöä.

Havaintojen tekeminen ja kirjaaminen järjestelmään on kohtuullisen helppoa, samoin käsittely. Ei ole ollut sellaisia ongelmia, jotka estäisivät sen käyttöä. Meillä on ollut laatuasioita koko ajan työn alla, joten olemme paljonkin tekemisissä Ceriffin kanssa edelleen. Iso kiitos heille, ovat olleet erittäin aktiivisia palvelemaan! Olemme jo suositelleet Check-järjestelmää muillekin, esimerkiksi yhdelle kumppanillemme on tehty ikään kuin oma versio tarkistuslistoineen. En keksi, kenelle tämä ei soveltuisi, hintakin on ihan kohtuullinen. Se on enemmänkin kiinni siitä, mitä yrityksen päättäjät sieltä haluavat. Järjestelmä on muokattavissa minkälaiseen käyttöön tahansa, esimerkiksi kentät ja aiheet ovat muutettavissa sellaisiksi kuin haluaa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

FI